Brownies με γλυκοπατάτα
- Δέσποινα Ξανθοπούλου

- 30 Ιαν 2021
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Υλικά (περίπου 10 μερίδες):
1 μέτρια γλυκοπατάτα
100γρ φυστικοβουτυρο ανάλατο
1/4 φλιτζανιού κακάο (άγλυκο)
1/4 φλιτζανιού σιρόπι αγαύης ή σφενδαμου
1 κ.γ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Αφού ξεφλουδίσουμε την γλυκοπατάτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την φωτιά. Την λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Tips:
Αντί για γλυκοπατάτα μπορείτε να βάλετε ένα μεγάλο αβοκάντο.
Στην θέση του σιροπιού μπορείτε να ρίξετε ζάχαρη καρύδας που έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κανονική ζάχαρη. Απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να λιώσει η ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά.







Σχόλια