top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Brownies με γλυκοπατάτα

  • Εικόνα συγγραφέα: Δέσποινα Ξανθοπούλου
    Δέσποινα Ξανθοπούλου
  • 30 Ιαν 2021
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Υλικά (περίπου 10 μερίδες):

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα

  • 100γρ φυστικοβουτυρο ανάλατο

  • 1/4 φλιτζανιού κακάο (άγλυκο)

  • 1/4 φλιτζανιού σιρόπι αγαύης ή σφενδαμου

  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

  • Αφού ξεφλουδίσουμε την γλυκοπατάτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

  • Μόλις είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την φωτιά. Την λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  • Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας.

  • Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  • Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Tips:

  • Αντί για γλυκοπατάτα μπορείτε να βάλετε ένα μεγάλο αβοκάντο.

  • Στην θέση του σιροπιού μπορείτε να ρίξετε ζάχαρη καρύδας που έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κανονική ζάχαρη. Απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να λιώσει η ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά.


ree

Σχόλια


bottom of page