top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Κις Λορέν με σπανάκι

  • Εικόνα συγγραφέα: Δέσποινα Ξανθοπούλου
    Δέσποινα Ξανθοπούλου
  • 29 Δεκ 2020
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Πόσες φορες μέσα στην ημέρα αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε αύριο?


Παρακάτω σας προτείνω μια εύκολη και πολύ θρεπτική συνταγή για να ξεφύγουμε λιγάκι από τα συνηθισμένα!


Υλικά:

•1 μέτριο κρεμμυδάκι

•1 σκελίδα σκόρδο

•230γρ σπανάκι

•250γρ μανιτάρια φρέσκα

•αλάτι

•πιπέρι

•100γρ τυρί χαμηλών λιπαρών

•4 αυγά

•120γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα ολικής)

•375ml γάλα χαμηλών λιπαρών

•200γρ κατικι Δομοκού


Εκτέλεση:

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μαζί με τα μανιτάρια,το σκορδο, το αλάτι και το σπανάκι.

  • Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λιγάκι.

  • Έπειτα προσθέτουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών και ανακατεύουμε.

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι , το γάλα και το πιπέρι.

  • Ανακατεύουμε το υγρό μείγμα μαζί με το στέρεο που έχουμε ετοιμάσει και έπειτα το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι προσθέτοντας από πάνω ομοιόμορφα το κατικι Δομοκού.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά.

Καλή απόλαυση!



ree

Σχόλια


bottom of page